Wij zijn verzot op augurken, zure welteverstaan, en willen het genie van de guurk hier bezingen. Daarnaast willen wij ook de wereld verbeteren. Het hoeft geen betoog dat het eerste prioriteit is. We zijn dan ook van hier. Nog iets: we houden van ironie. En: feel free to leave a message.

zondag 20 juli 2008

ANNONS: ons geloof in de mensheid

Het is tegenwoordig in zwang om een log te beginnen met een begroeting, maar aangezien wij maar liever met de deur in huis vallen, vallen we liever gewoon met de deur in huis. Tis te zeggen we zeggen het graag zoals het is, een spreekwoordelijkheid die vaak gebruikt wordt door mensen die allesbehalve dat doen, en wij rekenen onszelf daar heldhalftigheidshalve volledig toe. Wat we wensten te zeggen voordat we begonnen met onze ontwijking van elkerlei begroeting van enigerlei soort -dit manoeuvre om onze toestand duidelijk te maken-, of beter gezegd: nadat we begonnen met onze ontwijking van elkerlei begroeting van enigerlei soort om onze toestand toe te lichten, - een begroeting (die in dit geval inderdaad over geen van de kenmerken beschikte waarvan een conventionele aankondiging van aanwezigheid behept moet zijn) gaat immers steeds een nuttige mededeling of andere luchtwolk vooraf, anders gaat zij volledig aan haar beleefheidsfunctionaliteiten voorbij en had ze even goed een roze moustache kunnen zijn- schreven we deze belachelijk langdurige zin.

U vraagt zich misschien af (tenminste als u nog aan het lezen bent, want we weten: het is hier wel allemaal wemelend van een impertinent uitgerekte langdradigheid) waarom wij willens nillens/ willens en wetens/ zonder meelij dergelijken quatsch wensen te breien aan de reeds bestaande drets op het netteke? Of misschien vraagt u zich dat helemaal niet af en vindt u dit stukken boeiender lectuur dan alles wat u ooit al gelezen hebt. In het tweede geval raden wij u aan om er eens op uit te trekken op uw nieuwe schoenen (loop ze wel eerst even in, anders zullen blaren uw deel zijn) , eens iets leuks te doen, of eens iets stijlvols te gaan kopen in die nieuwe dure boetiek, iets dat u helemaal niet nodig hebt. Het zal u deugd doen.

In het eerste geval, namelijk (want we willen u niet vermoeien door uw ogen naar boven te doen afdwalen, tijd is modder en het is niet omdat wij modder hebben, dat ook u modder heeft) als u zich afvraagt waarom wij willens nillens/ willens en wetens/ zonde melij dergelijken quatsch wensen te breien aan de reeds bestaande drets op het netteke, dan geven wij u bij deze het antwoord. Wij wensen een point (?) te maken. Wij wensen paal ende perk te stellen aan onze lichte verteerbaarheid, vriendelijke plezaantigheid, begripvolheid en openhartigheid die wij tevoren maar al te vaak poogden tentoon te spreiden (met meer vallen dan opstaan, dat spreekt*), en die ons aan een hogere frequentie met onze voorgevel tegen een architecturaal compleet misplaatste voorgevel deden kletsen** dan dat onze plastisch chirurg de gemaakte kosten kon verteren aan coupekes et caviare in de lokale roowturryklubb, evenwel na de facturekes in den persoonlijken kompjoeter te hebben laten intikken***.

Voorwaar wij delen u plechtigerwijs mede dat wij voortaan gaan proberen (het blijft inderdaad allemaal conatief) om niet langer een onopgemerkt watje te zijn, maar tegelijkertijd niet te stoppen met het ijveren voor onze lijfleuzes: "doet een ander niet aan wat ge zelf niet aangedaan wilt worden"**** en Aretha Franklin's "aar. ie. es. pie. ie. sie. tie."*****. We mogen dan al een contradictio in terminis zijn of misschien nog wel iets anders ook/helemaal niet, maar de haargroei op ons tandengestel zal exponentieel toenemen de komende tijd.

Bedank ons maar. U (als the chosen one (1) die het einde van dit kakbericht heeft bereikt) bent immers gewaarschuwd.

* verticale uitschuiver: relatief onpijnlijk (schaamtelijkheden wennen wonderwel)
**horizontale collisie: relatief moordend
***anders zou dat wel enorm vaak zijn, hoho
****bericht aan den materialistischen mensch: het gaat hier niet om kleren
*****niet te verwarren met de oorspronkelijke versie van Otis Redding [note from a feminist]

Geen opmerkingen: