Wij zijn verzot op augurken, zure welteverstaan, en willen het genie van de guurk hier bezingen. Daarnaast willen wij ook de wereld verbeteren. Het hoeft geen betoog dat het eerste prioriteit is. We zijn dan ook van hier. Nog iets: we houden van ironie. En: feel free to leave a message.

maandag 14 juli 2008

AAAAAAIFOOOON

Heeft u m* al? Voor een luttele 525 euro is ie voor u!

.

.

.

.

(ceci est un aaaifoon)

.

.

.

*Let wel: het is een DING. Dat zeggen ze er niet bij in de Vlaamse "kwaliteits"kranten (do they exist? then plz would you be so kind as to send us a picture of that rare species), in de nieuwsbulletins vol trippelgediplomeerden met overdosis maandloon, en in de esthetisch verantwoorde reclameberichten** ('simple but to-the-point, that's how we like it'). We herhalen: het is een DING. Iets doods. Iets nutteloos***. Iets dat niemand een stap vooruit zal helpen, behalve de aandeelhouders van Apple. Iets dat uw treurige leventje alleen maar semi opfleurt tot hij weer uit de mode is. U kunt het vergelijken met uw jaarlijkse gezond geprijsde uitstapjes naar de schuur van Werchter****.

** Een mens zou zich gaan afvragen waarom Apple of Mobistar überhaupt nog in reclame investeren, aangezien de gevestigde en objectieve media dat blijkbaar gratis (?) en voor niets wil doen voor een dergelijk wondermiddel. Een mogelijk geneesmiddel tegen aids krijgt minder airtime dan een uitvinding die alles doet waar eigenlijk al wel een apparaat voor bestond. Het is adembenemend.

*** Ja, we weten hoeveel functies hij heeft (dank aan de serieuze onderzoeksjournalistiek). Maar we blijven bij ons standpunt. Utterly useless.

**** Het late vrt-nieuws op Werchterzondag (merk de gelijkenis met heilige Palmzondag) zorgde voor een shocktoestand ten hoofde Soowfie. Nieuwslezer (Jan Becaus, tenzij de traumatische ervaring voor een vervorming van de herinnering heeft gezorgd en Wim de Vilder tot Jan Becaus verwrong) tot de reporter ter plaatse in Werchter (!): "Hoe staat het daar met de ambiance?" En de reporter ter plaatse (niet Rudi Vranckx, thank god, anders was het gedaan met de intrige rond de "intrigerende mannen*") gaf zonder verpinken een serieus en weloverwogen antwoord op de vraag???????

*Zie: In de Gloria**. En ken uw klassiekers, nondiedomme!

** Of elders?


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wel grappig dat jij er nog vanuit kan gaan dat er in Vlaanderen zoiets bestaat als een kwaliteitskrant. Dat heeft nooit bestaan en zal ook nooit bestaan in (de tijd),vandaag niet en (de morgen) zeker niet, al is dit geen(de standaard) antwoord. Punt. Lang leve The Daily Planet!

Soowfie zei

Jaaaaaaaaaaaaaa, ik BEN grappig.

(ook ik kan arrogant doen)

(mijn frank valt laat, maar idd "The Daily Planet" da's toch die van Lois & Clark é; de droom van elk journalistiek meerwaardezoeker)