Wij zijn verzot op augurken, zure welteverstaan, en willen het genie van de guurk hier bezingen. Daarnaast willen wij ook de wereld verbeteren. Het hoeft geen betoog dat het eerste prioriteit is. We zijn dan ook van hier. Nog iets: we houden van ironie. En: feel free to leave a message.

maandag 26 mei 2008

Hoe boosheid om te zetten in iets positiefs zonder verfgooien.

Het was plezant, het Eurosongfestival, maar nu back to de minder plezaante fictie: het leven zoals het is ten huize Soowfie, verzuipende in de papers en het ander gedoe (en hierbij stokken in de wielen gestoken krijgen vanwege waarkeuh alom; hoelang nog tot het bouwverlof?). Bovendien is het format van "ons leven zoals het is: Soowfie & the books that might perhaps change the world" afgevoerd wegens tegenschlagende kijkcijfers. Waarom is ons een raadsel. Kwaliteit wordt altijd miskend, vraag maar aan Ishtar.

Om ons leven nu terug op de rails te krijgen na die ontgoocheling hebben we besloten om een nieuwe weg in te slaan, de weg van het onderdanig vrouwmens zonder eigen mening. En dus, in deze tijden van all things disaster (wij zijn wakker geworden met een gigantisch schart op ons kin, wij wachten bang af om te zien hoe het slachtoffer van ons slaapgevecht het er heeft van afgebracht), hebben wij een theme song nodig en wat is er een betere theme song in deze dagen van onrust en jachtigheid dan "zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder" van Ramses Shaffy himself, maar dan in de versie van de ongeëmancipeerde vrouw getiteld "zwijg, kook, was, plas, schmink, strip en vermager".

Om onze theme song in de praktijk te brengen, zijn er wel een aantal aanpassingen nodig, maar whatever it takes om op tv te komen: WIELDOEWIET!!! We weten dat we soms belachelijk luid doen, maar daar is Superscotch Tape voor (eventueel in den beginne met chloroform erop). De huisvlijt willen we graag van de vrouwen van die opkuisprogramma's leren (dan hebben we ook onmiddellijk een stel hobbyvriendinnen; note to self: misschien een hobbyboekleesclub oprichten?), het schminken leren we in de opkalefaterprogramma's waar de opwaardering van het uiterlijk omgekeerd evenredig zal evolueren met de eigen identiteit en het zelfrespect (toch een overbodige kwaliteit in een vrouw) en het vermageren leren we van de vetafzuigprogramma's (alwaar de deelnemer als een kind wordt behandeld en als een E. Wally wordt uitgelachen). Voor het strippen gaan we meedoen aan Eurosong (jawel, het wordt blijkbaar de nieuwe rode draad van deze blog; de augurk is not amused*).

Zodus, neem een voorbeeld aan ons, vrouwen in dit lieve landje, en laat varen uw eigen mening en vindt uzelf terug in een reality soap (en misschien vindt u daar ook nog wel de man van uw dromen, wiens was u mag doen). Het zou een drrrrroom zijn...

*Waarmee wij zeker niet wensen te zeggen dat Karel de Gucht die augurk is. Bijlange niet.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

meer van dit, a.u.b!
AG

Anoniem zei

meer van dit, a.u.b.!
SN