Wij zijn verzot op augurken, zure welteverstaan, en willen het genie van de guurk hier bezingen. Daarnaast willen wij ook de wereld verbeteren. Het hoeft geen betoog dat het eerste prioriteit is. We zijn dan ook van hier. Nog iets: we houden van ironie. En: feel free to leave a message.

woensdag 28 mei 2008

boommoord onder 't vensterraam

Het zijn examens, er zijn deadlines te halen voor groepswerken van allerlei allooi en we worden er alweer eens met onze neus op gedrukt: wij willen liever niet aanmodderen door half werk te leveren, wij willen de wereld ECHT WEL veranderen, en er schuilt diep in ons een klein, maar direct commandantje. We bedoelen maar, het gaat hier niet om zomaar een opstelletje over de vergelijking van het perspectiefgebruik in Hamlet en de Familleuh Bakkeljaa*, nee het gaat hier dus wel over zaken die er wel eens zouden kunnen toe doen in die wereld daarbuiten. Zelfillusie is inderdaad de eerste stap naar de krankzin, maar we gaan liever vooruit dan stille te staan. Hup met de geit!

Er zijn ook nu weer een aantal dingen die ons van het hart moeten:
1. De snode buurman heeft de mooiste boom die we uit ons vensterraam kunnen aanschouwen, proberen te vellen. Uiteindelijk heeft hij het na een aantal vitale takamputaties opgegeven, maar proper is het niet.
2. Op andere blogs wordt gelachen met internaatkindjes. Medelijden moet het deel zijn van dergelijk addergebroed, want WAARLIJK zij zijn het slachtoffer van een wrede wereldorde die hen het perfectionisme met de paplepel inwringt.
3. Wie - in godsnaam wie- schrijft de teksten van ene Rick De Leeuw in 'de tabel van Mendeljev'? Of is het budget voor die mens beperkt tot de 74 blikjes Carapils per aflevering die hij moet leegzuipen om zichzelf grappig te vinden?
4. Wie - for fuck's sake who- schrijft de teksten in de Schamper? Het staat eenieder vrij om te schrijven (o! creativiteit, redder des werelds!), maar het is niet iedereen toegestaan om daarvoor een hele apenkolonie in het regenwoud van zijn bomen te ontrieven*, ok? Dergelijke quatsch (depressie was ons deel bij het lezen van de traditionele coolheid die werd tentoongespreid in een top tien van platen, en het verkrampte humo-imiteren (ffs?) was niet eens grappig slecht, het was übersaai) hoort thuis op een blog die niemand leest (o! that reminds us...), laat het duidelijk zijn.

* We hebben immers ooit nog (& werk'lijk volgaarne) Germaanse gestudeerd.
*Point: papier, dik en niet-gerecycleerd dan nog.

Geen opmerkingen: