Wij zijn verzot op augurken, zure welteverstaan, en willen het genie van de guurk hier bezingen. Daarnaast willen wij ook de wereld verbeteren. Het hoeft geen betoog dat het eerste prioriteit is. We zijn dan ook van hier. Nog iets: we houden van ironie. En: feel free to leave a message.

zaterdag 26 juni 2010

Column 1

Lieve lezer,

Het is bijna tien maanden geleden dat wij hier nog garen sponnen van ons en andersmans dagelijkse lijden. In die tien maanden zijn wij toch serieus volwassen geworden - we zijn gisteren immers begonnen met studeren voor ons ticket naar algehele zelfstandigheid, het rijbewijs. Vandaar dus dat wij niet langer bloggen, dan wel "columni" zullen schrijven.

Hier gaat ie dan. Onze eerste column zal gaan over onuitsprekelijk onrecht, namelijk - ta-da-da-daoh - dat Tom Boonen niet zal kunnen aantreden in de Tour de France deux-mille-dix. Ja, het is waar, de zomer van miljoenen bejaarden naar de vaantjes, want de bescheiden kannibaal uit Monaco zal de trappers niet bedienen tijdens het dagenlange televisiefestijn op Sporza. Zoals Mevrouw Pruim het zou zeggen: "het is een schande, een grote schande!" Het schandaligste aller schandaligheden is dat de knie van monsieur boenen een hoofdpunt mag wezen...

Dus daar zouden we het dan beter toch niet over hebben, om toch een schijn van rechtlijnigheid te creëren. We zouden graag bonnes nouvelles willen brengen, die er bovendien ook nog eens zouden toe doen. Spijtig genoeg is het universum van de Yes Men - nog - niet tot werkelijkheid omgezet en leven we nog altijd in de wereld waarin onze vooruitgang ten koste gaat van het Zuiden. We zijn dan ook in volle verwachting dat B. De Wever daar iets aan zal doen. Het zal waarschijnlijk wel wat tijd kosten, aangezien zijn wereldvisie op dit moment nog precies de omgekeerde is, namelijk dat de vooruitgang van het Zuiden - aangezien BDW zijn wereld wat kleiner is, is ook het Zuiden relatief dichter - ten koste gaat van die van ons.

Maar de grote leermeester wist ons te zeggen "nil volentibus arduum" ("niks is onmogelijk voor hen die willen"), dus hebben we onze wilskracht eens bovengehaald. Het was al geleden sinds het examen biologie in de zesde Griekse dat we die nog eens hadden nodig gehad. Soit, na wat geswiffer en genies, zag die er weer zo goed als nieuw uit.

Wij dus maar willen en willen en willen totdat de wereld van BDW (link = in beeld) wat groter wordt. Misschien gaat hij zijn collega P. De Winter (ook wel F. Dewinter genaamd) wel eens opzoeken in Namibië of vindt zijn vrouw assistentie bij een Waalse nanny voor hun peloton kindjes? De dag dat B. De Wever de gevleugelde woorden "ze zijn toch nog zo slecht niet, die van het Zuiden" (al dan niet in het Latijn vertaald) oprecht uitspreekt en ernaar handelt, zullen wij al jubelend zingen van "nil volentibus arduum".

Zie uw buur graag. Nec plus ultra.

P.S.: Heeft er iemand m'n taaaanden gezien? Nee? Dan is 't dus niet om te lachen!

Geen opmerkingen: