Wij zijn verzot op augurken, zure welteverstaan, en willen het genie van de guurk hier bezingen. Daarnaast willen wij ook de wereld verbeteren. Het hoeft geen betoog dat het eerste prioriteit is. We zijn dan ook van hier. Nog iets: we houden van ironie. En: feel free to leave a message.

donderdag 3 juli 2008

Sapristie!*

Het werd alweer duidelijk:

1. Het is niet omdat wij iets vinden dat iemand anders dat ook vindt. Het tegengestelde zou daarentegen zo'n negentien keer de kiesdrempel halen.
2. Qua populariteit kunnen we van de allereerste afvaller van de laatste Idoolrace nog heel wat leren.
3. Onze mening klopt niet. Voor rehabilitatie in de samenleving zullen wij nog eens duchtig moeten nadenken over (a) ons stemgedrag, (b) ons winstbejag en (c) ons toekomstig wagenpark.
5*. Het is nooit goed. Zeker niet als je het niet met een glimmende paperback kan onderschrijven. Of een eigen praatprogramma op VijfTV.
19*. Motards zien ons niet staan. Zelfs die uit Flikken niet.
47*. De strijd tegen de verzuring is nog niet gestreden.

*Ook wij moeten de lightkaas op onzen boterram verdienen en daarom schrijven wij soms in opdracht. Deze keer in opdracht van een taal- en letterkundig bedrijf dat de uitdrukking "sapristie" opnieuw populair wil maken door het op t-shirts, pennenhouders, wc-papier en hamburgerverpakkingen te zetten, maar het wil ook op de blogscène au sérieux wil worden genomen (en hoe anders dan hier kan een dergelijk imago verkregen worden, niewaaarrr???).

*Alle tussenliggende nummers waren niet voor publicatie wegens:
(a) plagiaat wegens reeds in de show van Raf Coppens verschenen (vree grappig dus)
(b) niet compatibel met het imago van een taal- en letterkundig bedrijf vanwege de aanwezige dt-fouten, te hoge maatschappelijke relevantie of te hoog percentage scheldwoorden per lettergreep
(c) we zijn Kristien Hemmerechts niet
(d) de vakantie doet uw creativiteit geen goed

1 opmerking:

Anoniem zei

Boogschutter, boogschutter? Ik begrijp u niet!